Dvacet let Robinsonem

Jsou lidé, kteří tvrdí, že by se nejraději odebrali na nějaký opuštěný ostrov a tam v klidu žili. O touze žít jako Robinson Crusoe se skládají dokonce i písničky. Ale asi to nikdo z nich až tak vážně nemyslí. To by to totiž mohli realizovat. Myslíte si, že je to v dnešní době nemožné? Naopak. V dnešní době není nic nemožné. Pro osamělý způsob života se rozhodl před dvaceti lety David Glasheen z Austrálie. Jeho život by možná stál i za román.
ostrůvek v moři

·        V osmdesátých letech minulého století byl velice úspěšným mužem.
o   Tak úspěšným, že se mohl počítat mezi milionáře.
o   Stal se dokonce i majitelem zlatých dolů v Papui-Nové Guineji.
·        Pak ale přišel krach na burze a z bohatého muže se stal chudák.
Tuto novou životní situaci nezvládli ani Davidovi přátelé a ani jeho žena. Všichni ho opustili. Bývalý boháč David Glasheen se nějakou dobu trápil depresemi a pak se rozhodl k radikálnímu řešení. Změní svůj životní styl. A to naprosto. Jeho přítelkyně mu poradila, aby odjel na opuštěný ostrov a on to uznal jako dobrý nápad.

Jen ta paní Pátková stále schází

Kdo četl knihu o Robinsonu Crusoe, tak jistě ví, že společnost zprvu dělal tomuto trosečníkovi papoušek. Ani David není na ostrově sám. Žije tu s ním jeho fenka Polly. Na ostrově si David postavil přístřešek z věcí, které tu našel. Ani s jídlem si mnoho starostí nedělá. Většinou jí to, co najde a uloví a pije filtrovanou mořskou vodu. Jedno mu ale přeci jen na ostrově schází.
·         Robinson měl věrného Pátka a David by chtěl věrnou paní Pátkovou.
domeček na pláži

Jinak je se svým životním stylem nadmíru spokojený. Co tedy rozhodně nemá s Robinsonem společného? Je to vyhlížení lodi, která by ho z ostrova odvezla. On sám na pevninu občas zavítá. Jednou za rok si dopluje pro nezbytnosti, které na ostrově nenajde. Od světa ale není až tak docela odříznutý. Má tu totiž připojení k internetu.