Když poklop nesedí

Jestliže patříte k lidem, kteří se zajímají o obyčejné, běžné věci, které se staly součástí běžného života natolik, že se o ně vlastně ani nezajímáme, pak Vás musí zajímat i poklopy.
To je taková obyčejná, běžná věc, která má ale svůj důležitý úkol!

Uvědomte si, kde se běžně nacházejí?

· Na silnicích,
· na chodnících,
· na studnách,
· ale také hermeticky uzavírají plyny a kapaliny.

Vnímáte je vůbec? Stoprocentně je vnímají řidiči a chodci. Ale také majitelé studen, které jich rychle využívají místo prken! Dokonce i lapkové jsou různými poklopy nadšeni! A je naprosto jasné, proč.

1. Řidiči běžně ničí svá vozidla o špatně uložené poklopy na silnicích. Nejednou se stalo, že museli z místa střetu s poklopem na kanálu odjet rovnou do servisu! V Praze jich je několik desítek tisíc. A jaká je tam zátěž na komunikacích, je jasné každému. Proto i tím se poklopy mohou poškodit.

2. Chodci také kolikrát šlápnou na poklop, který se mírně viklá, nebo zcela chybí. Ale to je potom pěkný mazec! Ovšem někteří pověrčiví chodci se poklopům vyhýbají, aby na ně nešlápli. Proč? To se jich zeptejte sami!

3. Tím se dostáváme ke speciální skupině lapků a nenechavců, kteří se v podstatě zcizením poklopů z kovu živí. Jen se podívejte do našich sběren, kolik kovu a hlavně, v jaké podobě se tam povaluje!

4. Studniční poklopy jsou jasnou volbou pro ty, kteří nechtějí ohrožovat bezpečnost lidí, ale i jakost spodních vod, které používají k vaření a pití.
Pokud se ale dostanete pracovně do blízkosti poklopů, pak zjistíte, že se jedná o vědu, které musíte opravdu rozumět. Ale někoho to může skutečně zajímat. Nás ale do takové míry rozhodně ne.

Je ovšem fajn, když potřebujete atypický poklop právě na ten svůj kanál, nebo větrací šachtu, nebo prostě na něco! Není vůbec problémem nechat si jej vyrobit! A ještě Vám odborníci poradí, jakou třídu si zvolit.